Skip to content
Microsoft 365 Business Standard and Office 2019 Home & Business Comparison

Usporedba Microsoft 365 Business Standard i Office 2019 Home & Business

Microsoft Office postoji toliko dugo da je postao poznat. Bit će teško pronaći nekoga tko barem jednom u životu nije koristio Office aplikaciju.

Unatoč količini softverskih alternativa za uredsku produktivnost, mnoge tvrtke još uvijek preferiraju Microsoft Office kako bi posao obavljale glatko. Ali onda dolazi teži dio: Koju verziju i proizvod Microsoft Officea odabrati?

U ovom ćemo članku usporediti dvije najpopularnije opcije za poslovanje. Office 2019 je samostalni paket čije prethodne verzije potječu iz 1990-ih. Drugi - Microsoft 365 - pretplatnički je servis koji je debitirao 2011. pod imenom Office 365 (kao u broju dana u godini).

Na LicenceDeals možete pronaći prenosive digitalne licence za Office 2019 Home & Business za PC i Mac. Tu je i pristupačnija licenca za Office 2019 Home & Business za jednu aktivaciju na jednom uređaju. Microsoft 365 Business Standard godišnji plan pretplate također je dostupan na našoj web stranici.

Što je od ovoga bolje za vašu tvrtku? Osim očite činjenice da Office 2019 kupujete samo jednom i pretplaćujete se mjesečno/godišnje na Microsoft 365, postoji više razlika. Pogledajmo ih!

Microsoft 365 Business Standard

  • Obuhvaća najnoviju verziju gotovo svake Microsoftove aplikacije : Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, Microsoft Teams, Exchange, Publisher (samo PC) i Access (samo PC)
  • Omogućuje korištenje jedne licence na 5 PC/Mac računala , 5 tableta i 5 mobilnih uređaja
  • Kompatibilan s Windows OS-om koji datira iz Windows 8.1 i tri najnovije verzije macOS-a
  • Koristi prednosti poboljšane integracije u oblak , tako da korisnici mogu jednostavno uređivati ​​i sinkronizirati sve datoteke na mreži
  • Uključuje 1 TB besplatnog prostora za pohranu po korisniku u OneDriveu
  • Prima automatske popravke grešaka, poboljšanja, ažuriranja i nove značajke čim postanu dostupne
  • Uključuje podršku 24/7 bez datuma završetka podrške (sve dok ste na podržanoj verziji OS-a i nastavljate plaćati svoju pretplatu)
  • Zahtijeva godišnja plaćanja
  • Dostupno sve dok je pretplata uključena
  • Zahtijeva internetsku vezu

Office 2019 za dom i posao

  • Uključuje samo osnovne aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint, OneNote i Outlook
  • Omogućuje instalaciju na jedno računalo po licenci. Ako je vrsta licence prenosiva, po potrebi se može ponovno instalirati na drugi uređaj
  • Dostupno za Windows 10 i 11 i tri najnovije verzije macOS-a
  • Osim besplatne pohrane na OneDriveu od 5 GB, korisnici nemaju dodatni prostor za pohranu niti pristup mrežnim verzijama aplikacija. Ali i dalje mogu uređivati ​​datoteke u pokretu putem mobilnih aplikacija za iOS i Android (ako ne plaćaju dodatno za pohranu na OneDriveu, moraju prenositi datoteke između uređaja)
  • Prima ograničena ažuriranja, nema novih značajki niti nadogradnji
  • Proširena podrška završava 2025. godine . Nakon toga više neće biti dostupnih popravaka
  • Zahtijeva jednokratno plaćanje , zbog čega su troškovi unaprijed visoki. Ako kupci žele dobiti sljedeću verziju, moraju izvršiti zasebnu kupnju
  • Posjedovati i koristiti zauvijek ili barem jako dugo
  • Ne zahtijeva internetsku vezu za korištenje (potreban je internet samo za aktivaciju)

Kako odlučiti koja je verzija Microsoft Officea prava za vaše poslovanje?

1. Koji operativni sustav koristi vaša tvrtka?

Ako je stariji od Windowsa 10, a ipak vam je potrebna najnovija verzija sustava Office, vaša je jedina opcija Microsoft 365.

2. Imate li pouzdan IT tim?

Office 2019 dolazi s ograničenom (uglavnom instalacijskom) podrškom. Problem bi mogao biti ako se pojave problemi povezani s aplikacijama za produktivnost.

3. Koje vrste aplikacija trebate?

Ako koristite samo osnovne Word, PowerPoint i Excel, možda bi bilo bolje odabrati Office 2019. Nema smisla plaćati godišnju naknadu za aplikacije i otmjene značajke koje ionako nećete koristiti. Naprotiv, ako vam je potrebna svaka aplikacija i pogodnosti koje usluga nudi, odlučite se za Microsoft 365. Opseg značajki, aplikacija i usluga je impresivan u usporedbi s on-premises verzijom.

4. Kako i koliko želite platiti?

Office 2019 je jednokratna kupnja koja ga čini dugoročno jeftinijim. Ipak, morate platiti više unaprijed. To je dobra opcija za one koji borave u objektu i traže predvidljivu cijenu.

Troškovi pretplate s vremenom se povećavaju, ali Microsoft potiče korporativne klijente da aktivno pristupe svojim proizvodima 365. Pretplata je jedina opcija koja omogućuje kontinuitet ažuriranja uz niske troškove vlasništva. S obzirom na brzi razvoj softverskih proizvoda, Microsoft 365 temeljen na pretplati dugoročno vrijedi novca. Posebno za one koji traže najnovije alate za produktivnost u svakom trenutku.

5. Potiče li vaša organizacija fleksibilnost, rad na daljinu i suradnju putem chata i videa?

Ako je odgovor "da", onda je Microsoft 365 vaša opcija. Bogata količina alata i besplatna pohrana u oblaku pomažu povećati produktivnost u tvrtki. Ako ne koristite Microsoftove komunikacijske usluge i pohranu u oblaku i preferirate “tradicionalne” Officeove aplikacije, odlučite se za Office 2019. Imajte na umu da nije tako čvrsto integriran s ostalim Microsoftovim alatima za suradnju.

6. Jeste li više zabrinuti za nadogradnje ili sigurnost?

Ako više nikada ne želite razmišljati o nadogradnji i uvijek imate najnoviju verziju, odaberite Microsoft 365. Ako više volite stabilnost od nadogradnji značajki, Office 2019 je pravi izbor. Savršen je za tvrtke sa sigurnosnim ili regulatornim zahtjevima za korištenje aplikacija na mjestu korištenja. I na ovaj način, nema potrebe obučavati zaposlenike o novim funkcijama i značajkama.

S obzirom na desktop verzije Microsoftovih Office aplikacija, ne bi trebalo biti značajne razlike u performansama. Međutim, to će se promijeniti kako vrijeme bude prolazilo. Microsoft 365 stalno se ažurira, dok Office 2019 ostaje isti.

Sažetak

Microsoft 365

Pros Protiv
✔️ Koristi se na nekoliko uređaja
✔️ Pristup svim aplikacijama i uslugama
✔️ Stalna ažuriranja i nadogradnje
✔️ Korisnička podrška
    ❌ Dugoročno skupa opcija
    ❌ Redovite promjene mogu izazvati stres kod nekih korisnika
    ❌ Zahtijeva internetsku vezu
    ❌ Možda plaća za nepotrebne značajke


      Ured 2019

      Pros Protiv
      ✔️ Klasično korisničko iskustvo
      ✔️ Platite jednom, koristite zauvijek
      ✔️ Nema potrebe za internetskom vezom
      ✔️ Nema potrebe za stalnim treningom

        Smanjeni opseg značajki
        ❌ Bez nadogradnji i ograničenih ažuriranja
        ❌ Jedan uređaj po licenci
        ❌ Samo pet godina podrške
        ❌ Nema lakih opcija za suradnju

           

          Office 2019 namijenjen je korisnicima koji vole poznate klasične značajke i iskustvo . To je prava opcija ako koristite osnovne aplikacije on-premise i kupite veliku količinu licenci.

          Odlučite se za Microsoft 365 ako više volite rasporediti troškove i nemate fiksni broj zaposlenika. Pruža vam prednosti redovitih ažuriranja sve dok ste pretplatnik, nema brige o kompatibilnosti datoteka i brojne alate temeljene na oblaku koji poboljšavaju način rada.

          Ako oba proizvoda još uvijek nisu vaša šalica čaja, imamo još jedno rješenje za vas! Korištenje korporativnog količinskog licenciranja uvijek se smatralo izborom velikih korporacija. Ali to nije istina! Certificirani rabljeni softver omogućuje vam uštedu novca i dobivanje korporativne količinske licence za vašu tvrtku. Provjerite našu ponudu za Windows, Office i Server na ovoj stranici i kontaktirajte nas kako bismo vam pomogli da napravite najbolji izbor za svoju tvrtku.

          Previous article Pohrana u oblaku: Kako sačuvati svoje uspomene
          Next article Adobe Acrobat Pro i PDF Extra usporedba