Doorgaan naar inhoud
Unveiling the Future: The New Microsoft Office 2024

Onthulling van de toekomst: het nieuwe Microsoft Office 2024

De opwinding neemt toe nu tech-enthousiastelingen reikhalzend uitkijken naar de release van Microsoft Office 2024.

Eerder dit jaar kondigde de toonaangevende leverancier van productiviteitssoftware de lancering aan van een nieuw Office-product in zijn Long-Term Servicing Channel (LTSC). De commerciële preview van de LTSC 2024-release begon in het late voorjaar, waarna de algemene beschikbaarheid later dit jaar volgde.

Samen met Office LTSC 2024, ontworpen voor specifieke gebruiksscenario's, is Microsoft van plan om in de tweede helft van dit jaar een Office 2024-versie voor eindgebruikers op locatie uit te brengen .

Office LTSC 2024 en Office 2024 zullen apparaatgebaseerde “eeuwigdurende” licenties zijn, verkocht als het traditionele “eenmalige aankoop”-model en gedurende vijf jaar ondersteund onder het Vaste Levenscyclusbeleid.

Zodra de producten beschikbaar zijn voor algemene verkoop, vindt u ze in de LicenceDeals winkel!

Waarom een ​​nieuw lokaal Microsoft Office 2024 uitbrengen?

We weten allemaal dat softwareleveranciers klanten voortdurend in de richting van het abonnementsmodel duwen, en velen van hen hebben het aanbieden van eeuwigdurende licentieproducten verminderd of stopgezet. Microsoft vormt geen uitzondering op dit beleid en heeft de nadruk gelegd op cloudgebaseerd Microsoft 365-abonnementen voor jaren.

Er zijn echter gevallen waarin het cloudgebaseerde, altijd online-model niet kan werken, en Microsoft is zich hiervan terdege bewust. Dus het langetermijnservicekanaal wordt gebruikt in situaties als de productie van apparaten die niet met internet zijn verbonden, medische testmachines met apps die vergrendeld moeten blijven, gereguleerde apparaten, computerlaboratoria, onderzeeërs, enz.

Als een on-premises product biedt de nieuwe Office 2024-versie niet de extra services en cloudgebaseerde mogelijkheden van Microsoft 365-abonnementen, inclusief realtime samenwerking, AI-gestuurde automatisering of cloud- ondersteunde beveiliging.

Maar wat wordt er nieuw? Laten we eens kijken naar wat klanten kunnen verwachten van deze aankomende release van Office 2024.

Wat is er nieuw in MS Office 2024 voor klanten?

Microsoft Office 2024 belooft een reeks nieuwe functies en verbeteringen te bieden om de productiviteit en creativiteit van gebruikers te stroomlijnen. Van verbeterde prestaties en toegankelijkheid tot verbeterde beveiliging: de nieuwste versie is bedoeld om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van moderne werkplekken.

De tot nu toe bekende nieuwe functies voor Office LTSC 2024 zijn: 

  • Outlook: Nieuwe opties voor het maken van vergaderingen en zoekverbeteringen
  • Voeg automatisch een online vergaderingslink toe aan alle uitnodigingen; Kies de standaardprovider voor online vergaderingen rechtstreeks in de Outlook-instellingen;
  • Deel directe links naar specifieke bladen van een bijgevoegde Excel-werkmap, zodat deelnemers snel toegang hebben tot relevante gegevens;
  • Zoek in meerdere accounts met gecombineerde resultaten van alle geconfigureerde mailboxen; Recursieve zoekopdrachten in mappen en submappen; Verbeterde zoekinterface;
  • Slimmere e-mailorganisatie;
  • Geïntegreerd taakbeheer;
  • Excel: verbeterde gegevensanalyse, nieuwe functies en verbeteringen in bruikbaarheid
  • Nieuwe formules en grafieken: TEXTSPLIT (splitst tekst in meerdere kolommen/rijen), TEXTBEFORE / TEXTAFTER (haalt de tekst op vóór /na een gespecificeerd scheidingsteken), VSTACK / HSTACK (combineert gegevensbereiken verticaal of horizontaal); REGEXTEST, REGEXEXTRACT en REGEXREPLACE (tekst testen, extraheren of vervangen met reguliere expressies);
  • Er is een nieuwe knop toegevoegd om de details van waarden in een draaitabel te verkennen;
  • Inleiding tot dynamische grafieken en arrays;
  • Verbeterde prestaties, samenwerking en toegankelijkheid;
  • Gestroomlijnde interface met donkere modus;
  • Nieuwe sjablonen en AI-aangedreven inzichten voor het spotten van trends, snellere beslissingen en formulesuggesties;
  • PowerPoint: Tools om innovatiever te zijn en indruk te maken
  • Dynamische inhoudsopties;
  • Verbeterde animatiefuncties en tools om het publiek te betrekken;
  • Geavanceerde samenwerkingstools: 
  • Geïntegreerde chat;
  • Verbeterde versiegeschiedenis;
  • Verbeterde ingebouwde beveiligingsfuncties: 
  • Geavanceerde gegevensbescherming;
  • Privacycontroles om ervoor te zorgen dat informatie veilig blijft en voldoet aan de industriestandaarden;
  • Aanpasbare interface: 
  • Aanpasbare thema's, werkbalken en voorkeuren om te werken.

Hoewel Office 2024 veel belangrijke verbeteringen biedt ten opzichte van de vorige Office-releases, biedt het als lokaal product niet de geavanceerde cloudfuncties die zijn gereserveerd voor Microsoft 365-abonnees.

Wat is er dan niet beschikbaar voor lokale Office 2024-gebruikers? Zonder MS 365-abonnement zijn er:

  • Geen realtime samenwerkingsfuncties;
  • Geen AI-gestuurde automatisering in Word, Excel en PowerPoint;
  • Geen mobiele toegang om Office-documenten onderweg te bewerken;
  • Geen geavanceerde functies zoals dicteren in Word, een editor in PowerPoint, gegevenstypen in Excel, suggesties in Outlook, online opslag en implementatie via Intune;
  • Geen toegang tot de Copilot AI-assistent;
  • Geen door de cloud ondersteunde beveiligings- en nalevingsmogelijkheden.
  • Geen constante updates en verbeteringen.

En hoewel de permanent gelicentieerde versies van Office kunnen communiceren met aanvullende Microsoft-services zoals OneDrive, is Office LTSC 2024 officieel een ‘niet-verbonden product’. Het werkt alleen offline en is geschikt voor gespecialiseerde omgevingen zoals laboratoria of fabrieken.

Een van de belangrijkste hoogtepunten van Office 2024 is de focus op verbeteringen op het gebied van toegankelijkheid, prestaties en beveiliging, waardoor het voor teams gemakkelijker wordt om samen te werken en hun werkprojecten overal te voltooien zonder dat een internetverbinding vereist is. Gebruikers kunnen uitkijken naar een aantal AI-aangedreven tools om taken te automatiseren en complexe workflows te vereenvoudigen.

Toepassingen opgenomen in Microsoft Office 2024

Het algemene doel van Office 2024 is het verhogen van de efficiëntie, productiviteit en teamwerk voor zowel individuele gebruikers als bedrijven.

De suite met applicaties in Microsoft Office 2024 zal naar verwachting robuust blijven, met het bekende Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en OneNote. Gebruikers kunnen ook anticiperen op updates voor deze kernapplicaties, waaronder nieuwe sjablonen, ontwerpfuncties en prestatie-optimalisaties.

Het nieuwe is dat Microsoft Publisher wordt stopgezet en niet wordt opgenomen in de 2024-versie, en dat de Teams-app nu alleen beschikbaar is als zelfstandig aankoopproduct.

Verwachte MS Office 2024-edities

Microsoft biedt doorgaans verschillende edities van hun Office-pakket aan om tegemoet te komen aan de verschillende gebruikersbehoeften.

Office LTSC 2024, bedoeld voor gebruik door commerciële klanten en overheden in uitzonderlijke omstandigheden, zal beschikbaar zijn in de volgende edities: Office LTSC Professional Plus, Office LTSC Standard en Office LTSC Embedded. Microsoft heeft ook aangegeven dat de prijzen van deze pakketten en de afzonderlijke apps met maximaal 10% zullen worden verhoogd wanneer ze algemeen beschikbaar komen.

Hoewel er nog geen officiële informatie is, zal Office 2024 voor consumenten waarschijnlijk verschijnen in de bekende edities van eerdere versies, zoals Home & Student, Thuis & Business, Professional en Professional Plus, afgestemd op verschillende segmenten op basis van hun vereisten en gebruikspatronen.

Systeemvereisten voor Office 2024

Om een ​​soepele gebruikerservaring te garanderen, wijkt Microsoft Office 2024 qua systeemvereisten niet te veel af van eerdere versies. Hoewel specifieke details nog officieel moeten worden aangekondigd, kunnen gebruikers verwachten dat er enkele nieuwe vereisten zijn voor hardwareconfiguraties en compatibele besturingssystemen om alle functies effectief te kunnen benutten.

De volgende versie van Office zal beschikbaar zijn voor zowel Windows- als Mac-machines. Office 2024 wordt ondersteund op Windows 10- en 11-apparaten (waarbij Arm-gebaseerde apparaten alleen Windows 11 vereisen) en aangeboden in 32- en 64-bits versies. Andere Windows-systeemvereisten zijn onder meer 4 GB RAM en 4 GB beschikbare schijfruimte.

De Mac-versie vereist 4 GB RAM, minimaal 10 GB beschikbare schijfruimte en een Intel- of Apple Silicon-processor (M1, M2, enz.). Het wordt ondersteund op de drie meest recente versies van macOS.

Wat u kunt verwachten van de Office 2024-leverancier

Microsoft heeft de manier waarop we werken en creëren opnieuw gedefinieerd. De diversiteit aan Microsoft Office-toepassingen en -hulpmiddelen is geschikt voor verschillende workflows en taken, waardoor het een universele oplossing is voor verschillende gebruikersgroepen. Daarom is MS Office de ultieme productiviteitssoftware voor studenten, professionals, bedrijven en publieke organisaties.

Ondanks de focus op het abonnementsmodel kan Microsoft de specifieke gebruiksscenario's waarin on-premises producten nodig zijn niet de rug toekeren. Als gevolg hiervan ligt het nieuwe Office 2024 in het verschiet. Bovendien heeft het bedrijf zich ertoe verbonden de komende jaren nog minstens één zelfstandige Office-versie uit te brengen.

Houd Licencedeals.com in de gaten voor meer updates over deze langverwachte release! We beloven meer informatie in de komende maanden.

Volgend artikel Vergelijking van Microsoft Office-edities