Pāriet uz saturu
Windows Server 2012 is Nearing the End of Support: Be Prepared

Windows Server 2012 atbalsts tuvojas beigām: esiet tam gatavs

Iespējams, jau esat dzirdējuši, ka Microsoft pārtrauks Windows Server 2012 un Windows Server 2012 R2 atbalstu 2023. gada 10. oktobrī . Lai gan šie produkti turpinās darboties arī pēc šī datuma, tie nesaņems nekādus drošības atjauninājumus vai atbalstu, radot nopietnas bažas par to drošību un atbilstību.

Beigu datums joprojām varētu šķist tālu, taču tagad ir pienācis laiks sākt gatavoties programmatūras jaunināšanai . Dažreiz operētājsistēmas dēļ var būt nepieciešams jaunināt visu IT infrastruktūru. Un tas var aizņemt ilgāku laiku, nekā paredzēts, tāpēc negaidiet līdz pēdējam brīdim!

Jūs vienmēr varat paļauties uz LicenceDeals — savu uzticamo programmatūras nodrošinātāju, lai saņemtu ekspertu padomu.

Kāpēc tiek pārtraukts Windows Server 2012 atbalsts?

Saskaņā ar Microsoft fiksētā dzīves cikla politiku ražotājs nodrošina piecu gadu galveno atbalstu un piecu gadu pagarināto atbalstu. Šis noteikums attiecas uz Windows Server 2012 un Windows Server 2012 R2. 2023. gada 10. oktobrī pienāks šo desmit gadu beigas (parastais beigu datums bija 2018. gada oktobrī).

Vispārējā atbalsta periodā produkti saņem visu veidu atjauninājumus un pakalpojumu palīdzību, savukārt pagarinātā atbalsta periodā tie pārstāj saņemt ar drošību nesaistītus atjauninājumus.

Protams, programmatūra nepārstāj darboties pēc noteikta datuma. Taču, kad tas sasniedz dzīves beigu fāzi, atjauninājumu un atbalsta trūkums rada drošības risku . Kādas tad ir jūsu iespējas?

Jauniniet Windows Server 2012 vai 2012 R2 uz jaunāku versiju

Jaunināšana ir tas, ko darīs lielākā daļa uzņēmumu. Uzņēmumi dod priekšroku, lai programmatūra un IT infrastruktūra būtu saderīga un atjaunināta. Tāpēc viņi pārslēgsies uz jaunākām Windows Server versijām.

Tagad ir pēdējais laiks plānot šo jauninājumu un tā piegādi. Atkarībā no jūsu budžeta un paredzamā IT vides dzīves cikla jums ir pieejamas šādas lokālas iespējas, no kurām izvēlēties

  • Windows Server 2016 (atbalsta beigu datums 2027. gada 12. janvārī) ir lētākā Windows Servera iespēja, kas joprojām tiek atbalstīta. Mēs iesakām to uzņēmumiem, kuri nevēlas tērēt pārāk daudz naudas, bet kuriem ir nepieciešams pagarināt servera vides kalpošanas laiku par pāris gadiem
  • Windows Server 2019 (atbalsts beidzas 2029. gada 9. janvārī) pašlaik ir vispopulārākā versija, kas piedāvā vislabāko drošību, līdzekļus un izmaksu vērtību. Windows Server 2019 ir arī Microsoft ieteiktā versija
  • Windows Server 2022 (atbalsta beigas ir 2031. gada 14. oktobrī) ir jaunākā versija, kas paredzēta organizācijām, kuras vēlas integrēt hibrīda serveru vidi ar Microsoft Azure savā IT infrastruktūrā.

Ņemiet vērā: ja izvēlaties 2022. gada versiju, jaunināšana netiek veikta tieši no servera 2012. Microsoft atļauj veikt tiešus jaunināšanu, izmantojot ne vairāk kā divas versijas, izmantojot tā saukto in-place jaunināšanu.

Windows Server 2012 un 2012 R2 jaunākā jaunināmā versija ir Windows Server 2019. Tāpēc, ja vēlaties Server 2022, vispirms ir jāinstalē Server 2016 vai 2019, pēc tam jauniniet uz 2022. gada versiju.

Vēl viens variants. Iegādājieties jaunāko Server 2022 un pēc tam samaziniet versiju uz vecāku versiju!

Windows Server licences īpašnieki iegūst tiesības uz zemāku versiju uz dažām iepriekšējām versijām.

Pērkot Windows Server 2022, jūs saņemat tiesības instalēt un aktivizēt Windows Server 2019 un 2016. Tādā veidā jūs varat izmantot versiju, kas vislabāk atbilst jūsu pašreizējām vajadzībām, vienlaikus ieguldot IT infrastruktūras nākotnē.

Joprojām neesat izlēmis, kuru Microsoft Server versiju izvēlēties? Sazinieties ar mums, lai saņemtu profesionālu padomu!

Darbs ar serveru operētājsistēmām un licencēm var būt pārāk sarežģīts neprofesionāļiem. Mēs varam jums palīdzēt rūpīgi organizēt jūsu Windows Server 2012 vai 2012 R2 migrāciju , vienlaikus apsverot visus aspektus.

Sazinieties ar LicenceDeals ekspertiem un uzziniet par pieejamajām iespējām. Mūsu komanda ar prieku palīdzēs!

Kas notiks ar jūsu Windows Server 2012, ja nerīkosities tagad?

Jūsu serveris turpinās strādāt ar neatbalstītu Windows Server 2012 operētājsistēmu. Bet līdz brīdim, kad saskarsities ar pirmo tehnisko problēmu vai kiberuzbrukumu, jums būs aizņemts laiks. Ak, šis laiks noteikti pienāks. Tā kā bez kritiskiem drošības atjauninājumiem jūsu serveri tiks pakļauti paaugstinātam riskam.

Neļaujiet tam notikt ar jums! Jauniniet savu Server 2012 vai 2012 R2 ar jaunākām versijām, piemēram, Server 2016, 2019 vai 2022, un izbaudiet to uzlabotās funkcijas un labāku veiktspēju!

Iepriekšējais raksts Windows 11: vai jūsu ierīce ir saderīga?