Pāriet uz saturu
Windows Server Editions Comparison

Windows Server izdevumu salīdzinājums

Kā izvēlēties Windows Server Essentials, Standard un Datacenter izdevumu

Microsoft Windows Server ir plaši pazīstama uzņēmuma klases serveru operētājsistēma, kas izstrādāta , lai tā būtu piemērota jebkura lieluma uzņēmumiem . Tas ir pieejams vairākos izdevumos, taču produktu aprakstos norādītās tehniskās detaļas var šķist apgrūtinošas neprofesionāļiem. Ja neesat lietpratīgs vai jūsu uzņēmumā nav uzticama IT eksperta, pareizā Windows Server izdevuma atlase un iegāde var būt grūts uzdevums.

Neuztraucieties! Šajā bloga ziņojumā jūs esat aplūkojis. Šeit mēs apskatīsim Windows Server izdevumus un vienkāršā izteiksmē apkoposim atšķirības starp Windows Server Essentials, Windows Server Standard un Windows Server Datacenter. Pēc šī raksta izlasīšanas jūs būsiet pārliecinātāks, pieņemot apzinātu (un gudru) lēmumu.

Kāda ir atšķirība starp Windows Server izdevumiem?

Galvenie Windows Server izdevumi tiek saukti par Essentials, Standard un Datacenter. Viņu nosaukumi norāda uz lietotāju nolūku un primāro klientu grupu. Tagad salīdzināsim šo izdevumu iespējas tuvāk.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par lielapjoma licencēšanas iespējām uzņēmumiem, izlasiet LicenceDeals informācijas stūra rakstus " Lielapjoma licencēšana: jūsu biznesa optimizācijas atslēga " un " Kā Microsoft Open License programma var palīdzēt jūsu uzņēmumam? ".

Windows Server Essentials

Microsoft Essentials izdevums ir izstrādāts, domājot par mazajiem uzņēmumiem, piedāvājot elastību par zemāku cenu. To var izmantot līdz 25 lietotājiem vai 50 ierīcēm. Windows Server Essentials ir vienkāršs, lietotājam draudzīgs izdevums , kas ietver visas būtiskās funkcijas mazo uzņēmumu tīkla vadīšanai. Tam nav jāiegādājas CAL (klienta piekļuves licences), padarot to par pieņemamu iespēju maziem uzņēmumiem.

“Essentials” galvenie punkti:

  1. Pielāgots mikroorganizāciju vajadzībām. Atbalsta tikai līdz 25 lietotājiem vai 50 ierīcēm
  2. Licencēšana ir katram serverim , kas nozīmē, ka jums ir jāiegādājas licence katram fiziskajam vai virtuālajam serverim, kurā darbojas programmatūra.
  3. Tam nav nepieciešams atsevišķi iegādāties CAL , jo komplektā jau ir iekļauta noteikta summa.
  4. Ietver visvienkāršākās funkcijas, piemēram, servera dublēšanu, attālo piekļuvi un failu un drukas koplietošanu; atbalsta arī integrāciju ar Microsoft 365 dažiem mākoņpakalpojumiem.
  5. Tikai viena servera darbība . Tas neatbalsta virtualizāciju

Windows Server Standard

Tas ir vispopulārākais Windows Server izdevums . Lai gan tas ir piemērots visu izmēru uzņēmumiem, tas galvenokārt ir paredzēts maziem un vidējiem uzņēmumiem , kuriem nepieciešama minimāla virtualizācija . Standarta izdevums ietver visas Essentials funkcijas un dažas papildu funkcijas . Tas ļauj darbināt divas virtuālās mašīnas, padarot to par rentablu iespēju uzņēmumiem, kuriem nepieciešams zināms virtualizācijas līmenis.

“Standarta” pārskats:

  1. Vispiemērotākais maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas darbojas fiziskā vai minimāli virtualizētā vidē
  2. Sākot ar 2016. gada versiju, licence ir balstīta uz kodolu , kas nozīmē, ka jums ir jāaptver katrs fiziskais servera centrālo procesoru kodols. 2012. gada R2 versijas licencēšana ir balstīta uz centrālo procesoru , un tai ir jāattiecas uz visiem servera fiziskajiem procesoriem.
  3. Lai piekļūtu operētājsistēmai, lietotājiem un/vai ierīcēm ir nepieciešami CAL
  4. Ietver visas Essentials izdevuma funkcijas, kā arī papildu līdzekļus, piemēram, Active Directory, grupas politiku, kļūmjpārlēces klasterus, tīkla slodzes līdzsvarošanu (NLB) un attālās darbvirsmas pakalpojumus.
  5. Ļauj darbināt divas virtuālās mašīnas vai operētājserveru vides (OSE), kā arī vienu Hyper-V resursdatoru ar vienu un to pašu licenci.
  6. 2022. gada un 2019. gada versijās standarta izdevums atbalsta ierobežotu Storage Replica funkciju (viena partnerība un viena resursu grupa ar vienu 2 TB apjomu).

Windows Server datu centrs

Microsoft Datacenter ir jaudīgākais Windows Server izdevums , un tas ir piemērots uzņēmumiem, kuriem nepieciešama augsta līmeņa virtualizācija un mērogojamība . Tas ietver visas Essentials un Standard izdevuma funkcijas, kā arī papildu funkcijas, piemēram, Storage Spaces Direct un Software-defined Networking. Izmantojot datu centru, varat darbināt bezgalīgu skaitu virtuālo mašīnu , kas ir ideāli piemērots uzņēmumiem, kuriem nepieciešama ļoti virtualizēta vide.

“Datu centra” pārskats:

  1. Lieliski piemērots lieliem uzņēmumiem ar plašu IT infrastruktūru, kas darbojas liela mēroga virtualizētā vidē
  2. Tāpat kā standarta izdevums, licence ir balstīta uz kodolu, sākot no 2016. gada versijas, un uz centrālo procesoru vecākām versijām.
  3. Lai piekļūtu, jums ir nepieciešamas arī CAL .
  4. Ietver visplašāko funkciju kopumu starp visiem izdevumiem, tostarp ekskluzīvas datu centra funkcijas, piemēram, Storage Spaces Direct, programmatūras definēts tīkls, tīkla kontrolleris, Host Guardian Hyper-V atbalsts un Shielded Virtual Machines (daži no tiem ir pieejami tikai jaunākajās datu centra versijās).
  5. Ļauj darbināt neierobežotu skaitu virtuālo mašīnu vai OSE, kā arī vienu Hyper-V resursdatoru katrai licencei
  6. Atbalsta pilnu Storage Replica funkciju pilnīgai katastrofu atkopšanai un Storage Quality of Service (QoS) labākai krātuves pārvaldībai

Kuru Windows Server izdevumu man vajadzētu izmantot?

Šī Microsoft operētājsistēma nodrošina plašu administratīvo kontroli pār uzņēmuma tīkliem, datu glabāšanu un lietojumprogrammām, kā arī koplietotus pakalpojumus daudziem lietotājiem. Windows Server izdevumi piedāvā daudzveidīgu funkciju kopu, kas izstrādāta, lai apmierinātu visu izmēru uzņēmumu vajadzības.

Kāds ir mūsu ieteikums? Rūpīgi novērtējiet savas uzņēmuma vajadzības , lai iegūtu jūsu prasībām vislabāk atbilstošo izdevumu. Apsveriet uzņēmuma lielumu, IT vides virtualizācijas līmeni , budžetu un citas tehniskas prasības .

Ja esat mikroorganizācijā ar ierobežotu budžetu un jums ir nepieciešamas pamata servera funkcijas, dodieties uz Essentials . Izvēlieties Standartu , ja jūsu uzņēmums ir mazs vai vidējs un tam nepieciešama papildu funkcionalitāte un zināma virtualizācija. Ja strādājat lielā uzņēmumā ar plašu virtualizētu IT infrastruktūru, Datacenter izdevums ir piemērots tieši jums.

Ja meklējat visrentablāko, pielāgojamāko un mērogojamāko programmatūras licencēšanas risinājumu, varat pārbaudīt sertificētas iepriekšējas programmatūras priekšrocības mūsu CPO vietnes sadaļā .

Vai joprojām ir jautājumi? Sazinieties ar mums , lai iegūtu vairāk ekspertu padomu!

Iepriekšējais raksts Kaspersky veic atjaunināšanu: uzziniet, kas jauns
Nākamais raksts Lielapjoma licencēšana: jūsu biznesa optimizācijas atslēga