Treceți la conținut
Volume Licensing: Your Key To Business Optimisation

Licențiere în volum: cheia dvs. pentru optimizarea afacerii

Licențele software sunt de diferite tipuri, fiecare cu propriile reguli, costuri și opțiuni de asistență concepute pentru a satisface nevoile diferiților utilizatori și clienți.

Acest articol trece peste elementele fundamentale ale celui mai comun tip de licență pentru afaceri : licențierea în volum. Probabil că ați întâlnit termenul în timp ce navigați pe web. Deci, ce se află în spatele ei?

Ce este licența în volum?

Este o metodă de vânzare de software care permite ca o singură cheie de licență a unui program de calculator să fie utilizată pe mai multe dispozitive sau de către mulți utilizatori din cadrul unei organizații. Clienții acestui tip de licență sunt întreprinderi, instituții de învățământ, organizații non-profit și agenții guvernamentale.

În timp ce licențele în volum au fost în mod tradițional destinate corporațiilor mari din cauza costurilor inițiale ridicate și a unui proces de achiziție mai complicat, întreprinderile mai mici din anumite regiuni(1) pot beneficia de funcționalitatea și ușurința de implementare pe care le oferă licențele de volum la un cost de achiziție mai mic prin certificate. licențe pre-deținute .

Există diferite moduri de implementare și gestionare a licențelor de volum . Cea mai comună abordare este prin intermediul platformei de backend a producătorului, folosind conturi individuale pentru fiecare membru. Alte metode utilizate în principal de Microsoft sunt MAK (Multi-Activation Key) și KMS (Key Management Services).

Cumpărarea de licențe în vrac simplifică gestionarea și reduce costul pe unitate pentru clienți. Cu toate acestea, valoarea ofertelor de volum depășește o reducere de cantitate. Acestea includ adesea caracteristici speciale pentru a îndeplini cerințele specifice de infrastructură sau condiții speciale pentru anumite cazuri de utilizare.

Licențiarea în volum este asociată frecvent cu opțiuni suplimentare pentru suport tehnic și upgrade-uri. De asemenea, oferă o implementare mai simplă și mai rapidă . O modalitate de a face acest lucru este să configurați o configurare care va descărca, instala și activa automat software-ul pe fiecare computer, economisind astfel o mulțime de bătăi de cap pentru departamentul IT. O altă modalitate este să importați e-mailurile unui întreg departament și să trimiteți automat e-mailuri de configurare către grupuri mari de angajați.

Pe scurt, cu licențierea în volum, îmbunătățiți procesele organizației dvs. , în timp ce cheltuiți mai puțin pe IT.

Cu toate acestea, nu toți vânzătorii oferă oportunități de licențiere în vrac. Următoarele oferte de volum sunt disponibile la LicenceDeals :

  • Microsoft

Vezi aici lista completă de produse.

  • MobiSystems

Consultați lista completă pe această pagină .

  • Chirpici

Aici puteți accesa lista completă.

Care sunt specificul programului de volum al fiecărui brand și cum vă pot ajuta afacerea? Să subliniem punctele principale.

Licențe de volum Microsoft

Licențiere în volum Microsoft

Este cea mai adaptabilă și cea mai rentabilă metodă pentru companii de a obține software Microsoft. De obicei, numărul minim de licențe necesare pentru un acord de volum este de cinci. Clienții pot adăuga mai târziu în cantități mai mici.

Alegerea unui anumit program de licențiere în volum Microsoft depinde de tipul de organizație (comercială, educațională sau guvernamentală), de dimensiunea și industria companiei, de numărul de dispozitive/utilizatori și de locație.

Întreprinderile mici (până la 250 de dispozitive sau utilizatori) au mai multe opțiuni de program la prețuri accesibile pentru a obține cea mai recentă tehnologie Microsoft și servicii cloud:

  • Open Value Agreement oferă două opțiuni - licențe perpetue și pe bază de abonament - și include Software Assurance (SA) de trei ani ca bonus. Plata este fie o singură dată, fie anuală. Abonamentul Open Value este optim pentru companiile cu un număr flotant de angajați, deoarece plata depinde de numărul de utilizatori/dispozitive.
  • Open License Program (OLP) oferă licențe de volum perpetue, dar nu este disponibil pentru clienții comerciali din ianuarie 2022. În schimb, clienții ar trebui să folosească programul Cloud Solution Partner. Licențele OLP deja achiziționate rămân valabile. Clienții comerciali pot obține în continuare licențe OLP dacă achiziționează software certificat pre-deținut (aflați despre CPO aici). Principalele caracteristici ale Programului Deschis includ lipsa obligațiilor contractuale, gestionarea ușoară, o cheie pentru toate licențele de produs și drepturile de downgrade.
  • Cloud Solution Partner Program oferă licențe de volum perpetue de la parteneri calificați. Partenerii oferă consultații și opțiuni flexibile pentru a răspunde nevoilor specifice ale clienților. Dacă doriți să participați la program, consultați lista de parteneri din țara dvs. sau contactați direct echipa LicenceDeals.
Pentru întreprinderile mijlocii și mari (mai mult de 250 de utilizatori/dispozitive), programele Microsoft disponibile sunt
  • Select Plus pentru sectorul public oferă un acord pentru licențe perpetue cu un SA opțional.
  • Acordul tranzacțional de produse și servicii Microsoft (MPSA) este o soluție optimă pentru organizațiile care au nevoie de software (on-premise, cloud sau ambele) fără prea multe bătăi de cap. SA este optional.
  • Acordul de întreprindere (EA) pe termen de trei ani este pentru cei care doresc să combine software-ul bazat pe cloud cu cel local. Avantajele sale sunt SA cuprinzător, acces la o gamă largă de servicii și produse, reduceri mai mari, prețuri fixe pe termen, etc. Există și o versiune de abonament. Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale abonamentului EA este capacitatea de a schimba numărul de licențe anual.
Licențe de volum MobiSystem

    Licență de afaceri MobiSystems

    Licența Business este răspunsul Mobisystems pentru toți clienții care acordă licențe în volum. Oferă scalabilitate, permițând un număr reglabil de locuri/utilizatori (între 1-200), făcându-l ideal pentru organizațiile mici și mijlocii. Numărul de locuri se poate schimba în orice moment. Licența permite instalarea software-ului pe cinci desktop-uri, cinci telefoane și cinci tablete per utilizator.

    Achiziționarea și gestionarea licenței de afaceri Mobisystems este simplă, datorită unui meniu dedicat tabloului de bord. Clienții beneficiază și de servicii de asistență prioritare.

    Notă: Comenzile de peste 200 de locuri sunt posibile pe baza ofertelor personalizate.

    Licențe de volum Adobe

    Licențiere în volum Adobe

    AVL este încă un program al unui brand binecunoscut pentru a simplifica gestionarea licențelor și pentru a oferi reduceri. Are mai multe variante.

    Programele de abonament și de termen sunt două:

    • Value Incentive Plan (VIP) este o licență flexibilă prin abonament pentru organizațiile cu nevoi în schimbare. Programul oferă implementare centralizată și gestionare simplă, dar cel mai important, flexibilitate în ceea ce privește termenul și numărul activ de licențe. Reducerile cresc cu noile achiziții. Membrii eligibili (10 articole sau mai multe) obțin mai multe economii substanțiale și recompense de loialitate cu VIP Select.
    • Acordul de licență pe termen de întreprindere (ETLA) este o licență pe termen de trei ani, recomandată pentru întreprinderile stabile sau în creștere. Permite implementări personalizate mai mari și cele mai recente actualizări. Plățile sunt anuale, previzibile și stabilite la aceeași dată pe tot parcursul termenului.

    Programele Perpetual sunt următoarele:

    • Cumulative Licensing Program (CLP), după cum sugerează și numele, oferă economii de costuri cumulate și previzibilitate bugetară. CLP este un acord pe doi ani. Comanda inițială determină nivelul de reducere, dar clienții îl pot îmbunătăți făcând noi achiziții și upgrade-uri.
    • Programul de licențe tranzacționale (TLP) nu are cerințe pentru un membru sau un contract. Este cea mai rapidă și cea mai rentabilă modalitate de achiziție unică. Este ideal pentru companiile care doresc să evite birocrația inutilă.

    Avantajele cheie ale clienților ale acordării de licențe în volum

    Licențele de volum oferă o flexibilitate mult mai mare decât tipurile de retail sau OEM. Avantajele principale ale utilizatorului sunt:

    • O cheie de produs. Se ocupă de instalarea și activarea software-ului pe sute de dispozitive. Economisește timp și facilitează implementările.
    • Gestionare centrală eficientă a licențelor prin centre de servicii dedicate
    • Gestionare mai simplă a activelor software
    • O bugetare mai bună și fără cheltuieli surprize de ultimă oră
    • Eficiență a costurilor și reduceri suplimentare (economii semnificative în unele cazuri)
    • Acorduri personalizabile care permit scalabilitate
    • Drepturi de downgrade pentru a utiliza o versiune anterioară de software, dacă este necesar (de exemplu, din motive de compatibilitate)
    • Drepturi transferabile de a folosi aceeași licență pe alt dispozitiv fără costuri suplimentare (doar în unele cazuri)
    • Drepturi de reimaginare care permit reimaginarea unui dispozitiv cu o versiune sau o ediție de software diferită de cea originală (doar în anumite circumstanțe)
    • Alte avantaje, în funcție de termenii acordului, pot include upgrade-uri gratuite, suport tehnic, drepturi de utilizare la domiciliu etc.

    Licențierea în volum este ceea ce fac profesioniștii

    Atunci când sunteți responsabil de o organizație mai mare, prioritatea dvs. de top IT ar trebui să fie găsirea celei mai rentabile soluții, personalizabile și scalabile pentru cazul dvs. de utilizare particular. Și atunci licențele de volum salvează ziua. Această licență este pentru orice client de afaceri sau din sectorul public care caută să maximizeze valoarea investițiilor lor IT .

    Dar înainte de a alege programul de volum care se potrivește cel mai bine nevoilor organizației dvs., luați în considerare următorii factori :

    • Cum vei folosi software-ul? Pentru cât timp?
    • Câte licențe doriți să obțineți?
    • Trebuie să obțineți licență pentru toate dispozitivele companiei?
    • Preferi un contract perpetuu sau un contract de abonament?
    • Doriți să plătiți în avans sau anual?
    • Aveți nevoie de software instalat local (on-premise), online (Cloud) sau hibrid?
    • Ai nevoie de servicii suplimentare incluse?

    Dacă v-ați decis deja, uitați-vă la secțiunea de licențe în volum a LicenceDeals. Dacă nu este ceașca ta de ceai, avem o altă soluție pentru economii mai bune. Consultați pagina noastră CPO Software Volume Licensing și contactați-ne pentru a vă putea ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru afacerea dvs.

    (1) CEE, SEE, UE

    Articolul anterior Comparația edițiilor Windows Server
    Articolul următor Windows 11: Dispozitivul dvs. este compatibil?