Pereiti prie turinio
Unveiling the Future: The New Microsoft Office 2024

Žvilgsnis į ateitį: naujasis „Microsoft Office 2024“

Technologijų entuziastams nekantriai laukiant „Microsoft Office 2024“ išleidimo, kyla jaudulys.

Anksčiau šiais metais pirmaujantis produktyvumo programinės įrangos tiekėjas paskelbė apie naujo „Office“ produkto pristatymą savo ilgalaikio aptarnavimo kanale (LTSC). Komercinio LTSC 2024 leidimo testavimas prasidėjo vėlyvą pavasarį, o bendras prieinamumas bus pasiekiamas vėliau šiais metais.

Kartu su „Office LTSC 2024“, kuris skirtas konkretiems vartotojams, „Microsoft“ antrąjį šių metų pusmetį planuoja išleisti lokalią „Office 2024“ versiją galutiniams vartotojams.

„Office LTSC 2024“ ir „Office 2024“ bus ilgalaikės licencijos, parduodamos kaip tradicinis „vienkartinio pirkinio“ modelis ir palaikomos penkerius metus pagal fiksuoto gyvavimo ciklo politiką.

Kai tik produktai bus prieinami bendram pardavimui, juos rasite LicenceDeals parduotuvėje!

Kodėl išleidžiama nauja ilgalaikė „Microsoft Office 2024“ licencija?

Visi žinome, kad programinės įrangos pardavėjai nuolat skatina klientus pereiti prie prenumeratos modelio, ir daugelis jų sumažino arba nutraukė ilgalaikių licencijų pasiūlą. „Microsoft“ nėra šios politikos išimtis ir daugelį metų akcentuoja debesies pagrindu veikiančias „Microsoft 365“ prenumeratas.

Tačiau yra atvejų, kai debesies pagrindu veikiantis, visada prisijungęs modelis negali veikti, ir „Microsoft“ tai puikiai žino. Taigi, ilgalaikio aptarnavimo kanalas pradedamas naudoti tokiose situacijose kaip prie interneto neprisijungę gamybos įrenginiai, medicininių tyrimų aparatai su programėlėmis, kurios turi likti užrakintos, reguliuojami įrenginiai, kompiuterių laboratorijos, povandeniniai laivai ir kt.

Kaip lokalus produktas, naujasis „Office 2024“ nesiūlys papildomų paslaugų ir „Microsoft 365“ planuose numatytos debesies saugyklos galimybės, įskaitant bendradarbiavimą realiuoju laiku, dirbtiniu intelektu pagrįstą automatizavimą ar debesimi pagrįstą apsaugą.

Bet kas bus naujo? Panagrinėkime, ko galime tikėtis iš šio būsimo „Office 2024“ leidimo.

Kas naujo klientams „MS Office 2024“?

„Microsoft Office 2024“ žada pateikti daugybę naujų funkcijų ir patobulinimų, kad pagerinti vartotojų produktyvumą ir kūrybiškumą. Nuo geresnio našumo ir prieinamumo iki padidintos apsaugos – naujausia versija siekiama patenkinti kintančius šiuolaikinių darbo vietų poreikius.

Iki šiol žinomos naujos „Office LTSC 2024“ funkcijos:

  • „Outlook“: naujos susitikimų kūrimo parinktys ir paieškos patobulinimai
  • Galite automatiškai pridėti internetinio susitikimo nuorodą prie visų kvietimų; Tiesiogiai „Outlook“ nustatymuose pasirinkite numatytąjį internetinių susitikimų teikėją;
  • Bendrinkite tiesiogines nuorodas į konkrečius pridedamos „Excel“ darbaknygės lapus, kad dalyviai galėtų greitai pasiekti atitinkamus duomenis;
  • Ieškokite keliose paskyrose naudodami kombinuotus rezultatus iš visų sukonfigūruotų pašto dėžučių; Rekursyvios paieškos aplankuose ir poaplankiuose; Patobulinta paieškos sąsaja;
  • Išmanesnė el. pašto organizacija;
  • Integruotas užduočių valdymas;
  • „Excel“: patobulinta duomenų analizė, naujos funkcijos ir kiti patobulinimai
  • Naujos formulės ir diagramos: TEXTSPLIT (suskaido tekstą į kelis stulpelius/eilutes), TEXTBEFORE / TEXTAFTER (gauna tekstą prieš/po nurodyto skirtuko), VSTACK / HSTACK (sujungia duomenų diapazonus vertikaliai arba horizontaliai); REGEXTEST, REGEXEXTRACT ir REGEXREPLACE (tikrinkite, ištraukite arba pakeiskite tekstą naudodami įprastus posakius);
  • Pridėtas naujas mygtukas, skirtas išsamiai išnagrinėti vertes suvestinės lentelėje;
  • Dinaminių diagramų ir masyvų įvadas;
  • Patobulintas našumas, bendradarbiavimas ir prieinamumas;
  • Modernesnė sąsaja su tamsiuoju režimu;
  • Nauji šablonai ir dirbtinio intelekto įžvalgos, skirtos tendencijoms nustatyti, greitesniems sprendimams ir formulių pasiūlymams;
  • PowerPoint: naujoviški įrankiai, skirti padaryti įspūdį
  • Dinaminės turinio parinktys;
  • Patobulintos animacijos funkcijos ir įrankiai, skirti įtraukti auditoriją;
  • Išplėstiniai bendradarbiavimo įrankiai: 
  • Integruotas pokalbis;
  • Patobulinta versijų istorija;
  • Patobulintos integruotos saugos funkcijos: 
  • Pažangi duomenų apsauga;
  • Privatumo kontrolės priemonės, užtikrinančios, kad informacija išliktų saugi ir atitiktų pramonės standartus;
  • Pritaikoma sąsaja: 
  • Pritaikomos darbo temos, įrankių juostos ir nuostatos.

Nors „Office 2024“ siūlo daug reikšmingų patobulinimų, palyginti su ankstesniais „Office“ leidimais, kaip lokalus produktas nesuteiks debesyje pagrįstų išplėstinių funkcijų, skirtų „Microsoft 365“ prenumeratoriams.

Taigi, kas bus nepasiekiama vietiniams „Office 2024“ vartotojams

  • Nėra bendradarbiavimo realiuoju laiku funkcijų;
  • Nėra dirbtinio intelekto valdomo automatizavimo „Word“, „Excel“ ir „PowerPoint“ programose;
  • Nėra mobiliosios prieigos norint redaguoti „Office“ dokumentus kelyje;
  • Jokių išplėstinių funkcijų, tokių kaip diktavimas programoje „Word“, redaktorius programoje „PowerPoint“, duomenų tipai programoje „Excel“, pasiūlymai programoje „Outlook“, internetinė saugykla ir diegimas naudojant „Intune“;
  • Nėra prieigos prie Copilot AI asistento;
  • Nėra debesyje palaikomų saugos ir atitikties galimybių.
  • Jokių nuolatinių atnaujinimų ir patobulinimų.

Ir nors nuolat licencijuotos „Office“ versijos gali sąveikauti su papildomomis „Microsoft“ paslaugomis, tokiomis kaip „OneDrive“, „Office LTSC 2024“ oficialiai yra „atjungtas produktas“. Jis veikia tik neprisijungęs, kad tiktų specializuotose aplinkose, pvz., laboratorijose ar gamyklose.

Vienas iš svarbiausių „Office 2024“ akcentų yra dėmesys pasiekiamumo, našumo ir saugos patobulinimams, todėl komandoms lengviau bendradarbiauti ir užbaigti savo darbo projektus iš bet kurios vietos, nereikalaujant interneto ryšio. Vartotojai gali tikėtis kai kurių dirbtinio intelekto įrankių, kurie padės automatizuoti užduotis ir supaprastinti sudėtingas darbo eigas.

Programos, įtrauktos į „Microsoft Office 2024“.

Bendras „Office 2024“ tikslas – padidinti efektyvumą, produktyvumą ir komandinį darbą tiek individualiems vartotojams, tiek įmonėms.

Tikimasi, kad į „Microsoft Office 2024“ įtrauktų programų rinkinys išliks tvirtas, jame bus gerai žinomos „Word“, „Excel“, „PowerPoint“, „Outlook“, „Access“ ir „OneNote“ programos. Vartotojai taip pat gali tikėtis šių pagrindinių programų atnaujinimų, įskaitant naujus šablonus, dizaino funkcijas ir našumo optimizavimą.

Naujovė yra ta, kad „Microsoft Publisher“ bus nutraukta ir neįtraukta į 2024 m. versiją, o „Teams“ programa dabar pasiekiama tik kaip atskiras produktas.

Tikėtini „MS Office 2024“ leidimai

„Microsoft“ paprastai siūlo skirtingus „Office“ rinkinio leidimus, kad patenkintų įvairius vartotojų poreikius.

„Office LTSC 2024“ , skirtas komerciniams klientams ir valstybės institucijoms naudoti išskirtinėmis aplinkybėmis, bus prieinamas šiais leidimais: „Office LTSC Professional Plus“, „Office LTSC Standard“ ir „Office LTSC Embedded“. „Microsoft“ taip pat nurodė, kad šių paketų ir atskirų programų kainos bus padidintos iki 10%, kai jos taps visuotinai prieinamos.

Nors oficialios informacijos kol kas nėra, „Office 2024“ vartotojams greičiausiai bus gerai žinomais ankstesnių versijų leidimais, pvz., „Home & Student“, „Home & Business“, „Professional“ ir „Professional Plus“, pritaikytais skirtingiems segmentams, atsižvelgiant į jų poreikius ir naudojimo modelius.

„Office 2024“ sistemos reikalavimai

Kad naudotojas veiktų sklandžiai, „Microsoft Office 2024“ per daug neatsiliks nuo ankstesnių versijų sistemos reikalavimų atžvilgiu. Nors konkrečios detalės oficialiai dar nepaskelbtos, vartotojai gali tikėtis, kad gali atsirasti naujų prielaidų aparatūros konfigūracijai ir suderinamoms operacinėms sistemoms, kad visos jos funkcijos būtų efektyviai išnaudotos.

Kita „Office“ versija bus prieinama tiek „Windows“, tiek „Mac“ įrenginiams. „Office 2024“ bus palaikoma „Windows 10“ ir „11“ įrenginiuose (su „Arm“ įrenginiais, kuriems reikalinga tik „Windows 11“) ir siūloma 32 ir 64 bitų versijose . Kiti „Windows“ sistemos reikalavimai apima 4 GB RAM ir 4 GB laisvos vietos diske.

„Mac“ versijai reikia 4 GB RAM, mažiausiai 10 GB laisvos vietos diske ir „Intel“ arba „Apple Silicon“ (M1, M2 ir kt.) procesoriaus. Jis bus palaikomas trijose naujausiose „MacOS“ versijose .

Ko tikėtis iš „Office 2024“ pardavėjo

„Microsoft“ iš naujo apibrėžė, kaip mes dirbame ir kuriame. „Microsoft Office“ programų ir įrankių įvairovė tinka įvairiems darbo procesams ir užduotims, todėl tai yra universalus sprendimas įvairiems naudotojams. Štai kodėl „Ms Office“ yra didžiausia produktyvumo programinė įranga, skirta studentams, profesionalams, įmonėms ir viešosioms organizacijoms.

Nepaisant to, kad „Microsoft“ daugiausia dėmesio skiria prenumeratos modeliui, įmonė negali nusigręžti nuo konkrečių naudojimo atvejų, kai reikia vietinių produktų. Dėl to naujasis „Office 2024“ jau horizonte. Be to, bendrovė įsipareigojo ateinančiais metais išleisti dar bent vieną lokalią „Office“ versiją.

Sekite Licencedeals.com naujienas apie šį labai lauktą leidimą! Pažadame daugiau informacijos per ateinančius kelis mėnesius.

Kitas straipsnis „Microsoft Office“ skirtingų leidimų palyginimas